Humanitarne akcije Humanitarian Efforts

VELIKI HUMANITARNI KONCERT U SKOPLJU

UKRATKO

"VELIKI HUMANITARNI KONCERT U SKOPLJU ZA POMOĆ BiH, SRBIJI I HRVATSKOJ Koncert je okupio najmanje 11.000 posjetilaca, a svi prihodi od karata, koje su koštale 2,5 eura, će biti usmjerene za poplavama ugroženim područjima. U pomoć poplavljenim područjima uključili su se i skopski teatar, opera i filharmonija, koji će održati predstave i koncerte s istim ciljem."

BIG BENEFIT CONCERT IN SKOPJE IN THE CHARITY DRIVE

SUMMARY

"BIG BENEFIT CONCERT IN SKOPJE IN THE CHARITY DRIVE FOR BIH, SERBIA AND CROATIA At least 11,000 people came to the concert, and all revenue from the ticket sales, with admission costing 2.5 euros, will be donated to the flood affected areas. The Skopje Theater, Opera and Philharmonic Orchestra have now also joined the flood relief, and they will be performing for the same cause."

Photo © : vijesti.ba/AA   |   # Poplave 2014. / The Floods 2014   # Humanitarne aktivnosti / Humanitarian Efforts   |   27.05.2014.

VELIKI HUMANITARNI KONCERT U SKOPLJU

27.05.2014.

Organizator koncerta bila je makedonska vlada, a na koncertu se pojavio i makedonski premijer Nikola Gruevski, njegov zamjenik Vladimir Peševski, ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, šef diplomatije Nikola Poposki te brojni drugi visoki zvaničnici Makedonije.

Prisutne su svojim numerama zabavili Karolina Gočeva, Tijana Dalčevikj, Mile Kuzmanovski, Efto Pupinovski, Violeta Tomovska i brojni drugi.

Koncert je okupio najmanje 11.000 posjetilaca, a svi prihodi od karata, koje su koštale 2,5 eura, će biti usmjerene za poplavama ugroženim područjima.

Organizatori tvrde da je posječenost znatno umanjena zbog jake kiše i grada koji je sinoć padao u Skoplju.

Uporedo sa novcem prikupljenim od prodaje karata, otvoren je i humanitarni telefonski poziv na koji su svi građani mogli da iskažu solidarnost sa poplavama ugroženima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

U pomoć poplavljenim područjima uključili su se i skopski teatar, opera i filharmonija, koji će održati predstave i koncerte s istim ciljem.

Makedonska vlada je danas donijela odluku o slanju pomoći poplavama ugroženoj Hrvatskoj u iznosu od 100.000 eura. Iste odluke ranije su donesene i za BiH i Srbiju.

Vijesti.ba/AA


Dialogue - BiH2.0 - Dijalog is committed to promoting Open Policy, Open Information, and Open Government across Bosnia-Herzegovina.
Dialogue - BiH2.0 - Dijalog je posvećena promociji otvorenog pristupa politici, informacijama i djelovanju vlasti, na prostoru Bosne i Hercegovine.