Međunarodna zajednica International Community

DONATORSKA KONFERENCIJA

UKRATKO

"MEHANIZAM ODGOVORA BRZE POMOĆI Cilj konferencije nije samo prikupljanje obećanja za pružanje pomoći već i obezbjeđivanje politika i projekata kako bi se zemlje ubuduće borile s ovakim katastrofama."

DONORS CONFERENCE

SUMMARY

"THE URGENT AID RESPONSE MECHANISM The aim of the conference is not just collecting aid pledges, but also providing policies and projects so that countries can deal with such disasters in future."

Photo © : mediamax.am   |   # Poplave 2014. / The Floods 2014   # Medjunarodna zajednica / International Community   |   16.07.2014.

DONATORSKA KONFERENCIJA

16.07.2014.

Ponosan sam mehanizmom odgovora brze pomoći, rekao je na otvaranju donatorske konferencije za BiH i Srbiju u Briselu evropski komesar za proširenje Štefan Fuele.

Također je zahvalio i ostalim zemljama koje nisu članice EU za pomoć, kao što su SAD, Rusija, Norveška, Bjelorusija itd.

“Niko nije ostao ravnodušan, sve zemlje svijeta ponudile su svoju pomoć”, istaknuo je Fuele.

PREVENCIJA

Dodao je da cilj konferencije nije samo prikupljanje obećanja za pružanje pomoći već i obezbjeđivanje politika i projekata kako bi se zemlje ubuduće borile s ovakim katastrofama.

“Takva unapređenja su skupa, ali opet ne tako skupa kao popravljanje štete nastale poplavama, ili drugim prirodnim nepogodama”, zaključio je Fuele.

Radiosarajevo.ba


Dialogue - BiH2.0 - Dijalog is committed to promoting Open Policy, Open Information, and Open Government across Bosnia-Herzegovina.
Dialogue - BiH2.0 - Dijalog je posvećena promociji otvorenog pristupa politici, informacijama i djelovanju vlasti, na prostoru Bosne i Hercegovine.